en

T:01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Pet: 12:00 . – 22.00
Sob: 12:00.00  – 22.00
nedelja in prazniki zaprto
spremenjen delovni čas / sobota zaprto
od 01.07. do 25..08.2019

CUBO je prva slovenska restavracija, ki je izdala kuharsko knjigo in edina, ki je izdala dve. Knjigi »CUBO slaščice« in »CUBO doma«, ki sta izšli v slovenščini in angleščini, sta v preteklih letih prejeli veliko prestižnih mednarodnih priznanj.

»CUBO slaščice« je na 23. knjižnem sejmu v Ljubljani dobila nagrado Krilati lev za najbolj kakovostno izdelano knjigo v Sloveniji v letu 2007 (knjigo je natisnil Gorenjski tisk).

Na 37. tekmovanju Creativity Awards (prijavljenih je bilo 2700 del iz 37 držav) v New Yorku je bila knjiga izbrana za najboljšo v kategoriji oblikovanja knjig in dobila najvišje priznanje – platinasto nagrado.

Najbolj cenjena strokovna priznanja za kuharske knjige podeljuje Gourmand World Cookbook. Knjiga »CUBO slaščice« je v Londonu leta 2008 dobila priznanje za najboljšo knjigo sladic na svetu (»Best Desserts Cookbook in the World«).

Na tem tekmovanju je leta 2010 sodelovala tudi knjiga »CUBO doma«. Že pred tekmovanjem je knjiga doživela veliko priznanje. Za vstop v finale se je potegovala kar v štirih kategorijah: za najboljšo knjigo, ki jo izda kuhar ali restavracija, za najboljšo fotografijo, za najboljšo tehnično izvedbo knjige in za najboljšo med vsemi kuharskimi knjigami. Slednja nominacija je še posebej pomembna, saj je žirija za tekmovanje v tej najprestižnejši kategoriji izbrala le devet knjig med več tisoč prijavljenimi.

Knjiga »CUBO doma« je bila med štirimi svetovnimi finalisti v dveh kategorijah, kar uspe le redkim knjigam. V kategoriji »Best Chef's Book in the World« (za najboljšo knjigo, ki jo izda kuhar ali restavracija) je osvojila drugo mesto. Prehitela jo je le knjiga enega najslavnejših španskih kuharjev M. Arzaka, ki ima že več let tri Michelinove zvezdice (družinsko tradicijo s svojo restavracijo nadaljuje njegova hči, prav tako imetnica treh zvezdic). Knjigi slavnega nemškega in britanskega kuharja (skupaj sta si prislužila že šest Michelinovih zvezdic) sta morali priznati poraz.

V kategoriji »Best Printing of Cookbook« je naša knjiga osvojila prvo mesto in dokazala, da sta kuharsko-fotografsko-oblikovalska ekipa restavracije CUBO in tiskarna Gorenjski tisk partnerja najvišje svetovne kakovosti.

Knjiga »CUBO slaščice« je leta 2010 zmagala tudi na tekmovanju Cordon Bleu v Avstraliji.

Najnovejši priznanji sta obe knjigi dobili konec leta 2010, ko sta za oblikovanje dobili nagrado reddot.

Je nagrad konec? Prepričani smo, da ne. Pa tudi kakšna knjiga bo še nastala. Obljubimo.