en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Svinjska rebrca v azijski omaki

  • v možnarju stri dve žlički soli, eno žličko pekoče paprike, malo sveže mletega črnega popra in dve žlici gorčičnih semen (če jih nimaš, stri ostale sestavine in jih na koncu zmešaj z dvema žlicama gorčice s celimi zrni)
  • z začimbno mešanico natri svinjska rebrca (1 kg)
  • rebrca zavij v plastično vrečko in daj v hladilnik čez noč
  • za omako zmešaj štiri žlice kečapa, tri žlice svetle sojine omake, eno žlico rjavega sladkorja, eno žlico riževega kisa in 2 cm ingverja, narezanega na tanke rezine
  • segrevaj v kozici, da zavre
  • peci rebrca v pokriti litoželezni posodi v pečici pri 120 °C tri ure
  • premaži rebrca z omako z vseh strani
  • peci še 30 minut
  • ponovno premaži z omako (porabi vso) in peci še 30 minut
  • omako lahko malce pokuhaš v odkriti posodi na štedilniku
  • rebrca bodo še boljša, če jih spečeš en dan, preden jih postrežeš

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!