en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Solata iz pečenih melancan

  • melancane s konico noža prebodi na več mestih
  • cele melancane položi na oglje na žaru (lahko pa tudi na žar ploščo ali na gorilnik na štedilniku)
  • peci in večkrat obrni, da se melancane spečejo z vseh strani
  • ko so melancane mehke, lupina pa na več mestih že ožgana (10 – 15 minut, odvisno od moči žara), jih prestavi v skledo in počakaj, da se malce ohladijo
  • melancane olupi in za 10 minut postavi na cedilo
  • odcejene melancane na grobo nasekljaj
  • nasekljaj par listov mete in šopek peteršilja in vmešaj v melancane
  • dodaj par žlic olivnega olja
  • na grobo nastrgaj feto (približno 50 g na eno melancano) in jo zmešaj z melancanami
  • soli po okusu

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!