en

T:01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Do nadaljnjega zaprto

Rižev narastek

  • v kozici zavri daj en liter mleka
  • dodaj ščepec soli in 250 g okroglozrnatega riža
  • na majhnem ognju kuhljaj 15 minut in vmes večkrat premešaj
  • odstavi z ognja, prestavi riž v skledo in pusti, da se ohladi na sobno temperaturo
  • pečico segrej na 175 °C
  • penasto umešaj pet rumenjakov in 75 g sladkorja
  • z metlico vmešaj rumenjake v kuhan riž
  • dodaj nastrgano lupinico ene limone in en vaniljev sladkor
  • premešaj
  • iz petih beljakov stepi trd sneg in ga previdno vmešaj v riž
  • pekač (25 x 30 cm) namaži z maslom
  • prestavi riž v pekač in ga poravnaj z lopatko
  • na vrh riža daj nekaj tankih rezin masla
  • potresi z dvema žlicama sladkorja
  • peci 45 minut

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!