en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Piščanec s suhimi paradižniki

  • deset na soncu posušenih paradižnikov namoči čez noč v vodi
  • en piščančji prsni file nareži na koščke, velike 2 cm
  • daj meso v slanico (en liter vode in dve žlici soli) za eno uro
  • odcedi in meso osuši s papirnato brisačo
  • meso soli in rahlo pomokaj
  • popeci na dveh žlicah olivnega olja
  • ko meso porjavi, ga zalij s 150 ml suhega belega vina
  • v pokriti ponvi kuhaj pet minut
  • zalij z 200 ml sladke smetane
  • dodaj na koščke narezane posušene paradižnike
  • kuhljaj na majhnem ognju, da se omaka malce zgosti

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!