en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Pepperonata

 

  • 800 g govedine (bočnik) nareži na kose, velike približno 5 cm
  • meso rahlo posoli
  • meso popeci na malce olivnega olja v litoželezni posodi (naenkrat delaj s polovico mesa)
  • deglaziraj z 200 ml rdečega vina
  • dodaj 200 g passate (spasirani paradižniki), šest celih strokov česna in 10 g črnega popra v zrnju (poper lahko zaviješ v gazo, da ga na koncu lažje odstraniš iz omake)
  • posodo pokrij in segrevaj, da zavre
  • prestavi v pečico
  • pri 160 °C kuhaj pokrito dve uri in pol (če med kuhanjem izpari preveč tekočine, dolij malo vode ali jušne osnove)

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!