en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Francoska čebulna juha

 

  • na dveh žlicah masla in dveh žlicah olivnega olja poduši 500 g čebule, narezane na tanke rezine
  • po 15 minutah dodaj žlico sladkorja
  • na močnem ognju mešaj 10 minut, da se čebula obarva intenzivno zlatorumeno
  • vmešaj dve žlici moke
  • dolij 250 ml rdečega vina in 750 ml goveje juhe (ali pa 750 ml vode in dve goveji jušni kocki)
  • dodaj dva lovorova lista
  • soli in popraj
  • na zelo majhnem ognju v pokriti posodi kuhljaj 3 ure
  • osem rezin francoske štruce obloži s 75 g nastrganega sira (gruyère je najboljši, ampak v teh časih ne bomo preveč izbirčni, kajne)
  • popeci v pečici, da se sir stali
  • kruhke s sirom položi na juho v skodelicah

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!