en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Cvetačna juha s parmezanom

  • na dveh žlicah masla in eni žlici olivnega olja prepraži eno na drobno nasekljano čebulo in 150 g na kocke narezanega krompirja
  • po petih minutah dodaj 500 g cvetače, narezane na koščke, 600 g zelenjavne jušne osnove, žličko gorčice, tri žlice worcestershirske omake in 50 g nastrganega parmezana
  • soli in popraj
  • v pokritem loncu na minimalnem ognju kuhljaj tri ure (če imaš slow cooker, kuhaj v njem pet ur)
  • pol juhe spasiraj s paličnim mešalnikom
  • zlij spasirano juho nazaj v lonec
  • dolij 200 g mleka
  • začini z muškatnim oreščkom
  • kuhaj še 15 minut
  • postrezi z malce sladke smetane in krutoni

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!