en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Čokoladni kolač z rumom

- dno 24 cm modela za torte obloži s papirjem za peko in nanj položi 45 g orehovih jedrc
- pečico segrej na 165 °C
- 100 g masla segrej na 15 °C
- maslo penasto umešaj z 250 g sladkorja demerara
 -dodaj

  • 25 g olja
  • 210 g moke
  • 25 g kakava
  • tri žličke pecilnega praška
  • eno žličko soli
  • 30 g mleka v prahu
  • 95 g škroba
  • 75 g sladkorja
  • en vaniljev sladkor

 

- premešaj
- v kozici zavri 135 g mleka
- dodaj 60 g čokolade (75 %) in premešaj, da se vsa čokolada stali
- v skledi razžvrkljaj 60 g olja, 135 g ruma, en vaniljev sladkor in tri jajca
- vmešaj mleko s staljeno čokolado
- dodaj mešanico suhim sestavinam in premešaj (masa bo zelo tekoča)
- peci 60 minut
- pečen kolač zvrni iz modela in hladi na rešetki 30 minut
- za sirup zmešaj v kozici

  • 100 g masla
  • 100 g vode
  • 130 g sladkorja demerara
  • eno žličko soli
  • 25 g kakava

 

- segrevaj, da zavre
- odstavi z ognja in vmešaj 90 g ruma
- položi kolač nazaj v model za peko
- prelij kolač z vročim sirupom
- pokrij s folijo za živila in pusti stati vsaj 8 ur

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!