en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Brezglutenski kruh iz semen

  • pečico segrej na 180 °C
  • na pladenj daj 90 g celih mandljev, 160 g sončničnih semen in 65 g bučnih semen
  • daj semena v pečico
  • praži 10-15 minut; vmes nekajkrat premešaj
  • pusti, da se semena ohladijo
  • mandlje na grobo nasekljaj
  • v skledi zmešaj pražena sončnična in bučna semena, nasekljane mandlje, 235 g ovsenih kosmičev, 120 g lanenih semen, 25 g luščin indijskega trpotca (psyllium), 25 g chia semen in 12 g soli
  • dodaj 40 g javorovega sirupa, 55 g olivnega olja in 600 g vode
  • dobro premešaj s kuhalnico, da dobiš gosto, lepljivo maso
  • pekač za štruce (25 x 9 cm) obloži s peki papirjem in ga napolni z maso za kruh
  • pokrij in postavi v hladilnik čez noč
  • pečico segrej na 200 °C
  • postavi pekač v pečico in peci eno uro
  • pečeno štruco zvrni iz pekača in jo pusti na rešetki dve uri, da se popolnoma ohladi

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!