en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Bela rižota


 

  • zavri en liter piščančje jušne osnove (ali vode, v katero daj eno jušno kocko)
  • na žlici masla in dveh žlicah olja zelo počasi poduši eno na drobno nasekljano čebulo in žličko soli
  • na drobno nasekljaj strok česna in dva lista stebelne zelene
  • po 10 minutah dušeni čebuli dodaj česen in zeleno
  • zelenjavo duši še pet minut
  • dodaj 300 g okroglozrnatega riža
  • na močnem ognju praži 2–3 minute
  • zalij s 150 ml suhega belega vina
  • soli in popraj
  • ko vino izpari, začni zalivati z vrelo jušno osnovo; ko riž popije vso tekočino, dodaj eno zajemalko jušne osnove; ves čas rižoto mešaj
  • ko je riž kuhan al dente, dodaj 70 g mrzlega masla in 120 g nastrganega parmezana
  • odstavi z ognja in močno premešaj
  • pokrij in pusti stati dve minuti

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!