en

T:01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Pet: 12:00 . – 22.00
Sob: 12:00.00  – 22.00
nedelja in prazniki zaprto
spremenjen delovni čas / sobota zaprto
od 01.07. do 25..08.2019

Dobro hrano vedno spremlja dobro vino, zato smo iz vinskega sveta izbrali široko ponudbo - za vsako jed in vsak okus nekaj. V naši vinski kleti je skoraj 300 etiket vin, mnoga od njih pa lahko naročite tudi na kozarec.

Za aperitiv se bodo najbolj prilegle penine in šampanjci. Lahko ostanete pri slovenskih klasikih iz Radgone, ali pa si privoščite francoski šampanjec. Naša hišna znamka šampanjca je Mumm, z izbiro z naše vinske karte pa se lahko pridružite raperjem, ki pijejo le Cristal, tradicionalistom, ki prisegajo na Dom Perignon ali redkim izbrancem, ki so imeli možnost poskusiti prestižni Clos du Mesnil. Za malce manj običajen okus, predvsem za goste iz tujine, bo pravšnja izbira Jazbečev Chateau Intanto iz terana.

Ob lažjih predjedeh in ribah se bo prileglo eno od skoraj stotih belih vin, ki jih imamo. Na vinski karti niso zastopani le vsi vinorodni okoliši Slovenije, pač pa tudi znana imena iz Francije, Italije, Hrvaške,... Od lahkih in svežih istrskih malvazij, do burgundcev.

Ker so rdeča vina pri nas najbolj priljubljena, jih je tudi na vinski karti največ - preko sto. Med najpopularnejšimi v CUBO sta Jakončičeva rdeča Carolina in pa naše hišno vino - CUBO rdeče, ki ga za nas prideluje in polni znana slovenska vinaska klet Movia. Za posebne priložnosti pa bodo primerna imena, ki jih pozna in spoštuje cel svet: Palmer, Lafitte, Latour, Gaja, Sassicaia.

CUBO je znan po svojih sladicah in tudi tem bomo našli ustrezno vinsko spremljavo. Nekatera od predikatnih vin z naše karte pa so taka, da so sladice in poslastice kar sama - Ben Rye z italjanskega otočka Pantelleria ali pa kralj sladkih vin Chateau d'Yquem.

In s čim zaključiti obed? Če ne boste izbrali katerega od portovcev ali šerijev, vam bomo ponudili kaj močnejšega - dobro viljamovko, viski, konjak ali pa kakšen neobičajen liker.